Nieuw verschenen: Bij de psycholoog

Een toegankelijk en informatief boek over de psychologische hulpverlening in Nederland en Vlaanderen.

Jaarlijks doen miljoenen mensen in Nederland en Vlaanderen een beroep op de psychische gezondheidszorg. Bijna iedereen krijgt er ooit zelf of in de directe omgeving mee te maken. Toch weten we vaak niet wanneer je bij psychische klachten een beroep doet op de hulpverlening en hoe dit vervolgens in zijn werk gaat. Dit boek wijst de weg en biedt inzicht in wat erbij komt kijken.

Bij de psycholoog is bedoeld voor iedereen die, om wat voor reden dan ook, wil weten hoe het er in de psychologische hulpverlening aan toegaat. Wat wordt er van je verwacht en wat kun je zelf verwachten? Wat is een psychische aandoening eigenlijk? Hoe stelt een psycholoog een diagnose? Wat gebeurt er tijdens een psychotherapeutische behandeling? Kan zo’n behandeling ook neveneffecten hebben?

Op een toegankelijke manier doorloop je het hele hulpverleningsproces, van de eerste afspraak bij de huisarts tot en met het eindgesprek met de psycholoog. Daarbij worden de belangrijkste vragen beantwoord en lastige termen uitgelegd, en geven ervaringsverhalen een indruk van hoe het voelt om een behandeling te ondergaan.

Bij de psycholoogVind je weg in de psychologische hulpverlening
Paul van der Heijden, Laurence Claes & Cilia Witteman
ISBN 9789057125706 | 240 pag. | paperback | € 24,99Laat een reactie achter