Lucy Jones op longlist Women’s Prize voor non-fictie

Wij zijn heel trots dat Matrescence van Lucy Jones op de longlist staat voor de Women’s Prize voor non-fictie! De Nederlandse vertaling Moederteit verschijnt in mei.

In dit baanbrekende en persoonlijke onderzoek brengt de veelgeprezen journaliste en schrijfster Lucy Jones het concept van ‘matrescentie’ oftewel ‘moederteit’ aan het licht. Aan de hand van nieuw onderzoek uit verschillende hoeken – neurowetenschappen en evolutionaire biologie, psychoanalyse en existentiële therapie, sociologie, economie en ecologie – laat Jones zien hoe de veranderingen in de geest, het brein en het lichaam van de moeder veel diepgaander, wilder en langduriger zijn dan we denken.

De Women’s Prize for Non-Fiction is een belangrijke nieuwe jaarlijkse boekenprijs die uitzonderlijke verhalende non-fictie van vrouwen bekroont. De prijs stimuleert uitmuntend schrijfwerk, gedegen onderzoek, originele vertelstemmen en toegankelijkheid, en brengt de expertise van vrouwen op verschillende gebieden onder de aandacht.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en staat open voor alle vrouwelijke schrijvers van over de hele wereld die in het Verenigd Koninkrijk gepubliceerd worden en in het Engels schrijven. De winnaar ontvangt een cheque van £30.000 en een gelimiteerd kunstwerk dat bekend staat als de ‘Charlotte’, beide geschonken door de Charlotte Aitken Trust.

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter