Cosmos Boekenprijs 2023 voor Ongekend!

Wij zijn enorm trots dat Margriet van der Heijden voor ‘Ongekend. Over vrouwen in de natuurwetenschap die over het hoofd werden gezien‘ de juryprijs van de Cosmos Boekenprijs 2023 heeft gewonnen!

Volgens de vakjury: “Het winnende boek legt een ongemakkelijk element bloot in de manier waarop wetenschap lang is georganiseerd. Na een fantastische introductie waarin de auteur de bredere context schetst en het probleem analyseert maken we kennis met een aantal wetenschappers wier bijdrage aan de wetenschap nooit het podium en de erkenning heeft gekregen die het verdiende. In dit boek wel. Het is een belangrijk en relevant boek dat ook zelf erkenning en een breed podium verdient.” Dat hadden wij niet beter kunnen zeggen!

De Cosmos Boekenprijs is ontstaan uit het idee van wetenschapper Gianfranco Bertone en wordt uitgereikt aan het beste populair-wetenschappelijke boek op het gebied van natuurkunde, wiskunde of sterrenkunde van het jaar. Zowel een vakjury als een scholierenjury hebben hun voorkeur aangegeven. De Cosmos Boekenprijs wordt georganiseerd door NewScientist.



Laat een reactie achter