De allergaafste gadgets: de science achter de fiction

George van Hal

Van lightsaber tot tijdmachine
Hoe de wetenschap werkt aan technologie uit onder meer Star Wars, Star Trek en het
Marvel-universum

68 sciencefictiontechnologieën uit onder meer Star Wars, Star Trek, Back to the Future,
Jurassic Park, Dune, Dr. Who, Harry Potter, Spider-Man en The Avengers

Zwaaien met een lightsaber, reizen door de tijd, met warp 9 door de kosmos zoeven, teleporteren naar je bestemming, spelen met de hamer van Thor, of een poort openen naar een parallel universum (waar het hopelijk wat gezelliger is dan in Stranger Things). Iedereen heeft weleens gedagdroomd bij alle betoverende ideeën die ons in sciencefiction worden voorgeschoteld. En het leuke is: dat geldt óók voor de wetenschappers en ingenieurs die zulke fictie transformeren tot feit.

Van lightsaber tot tijdmachine bespreekt de boeiendste ideeën en technologieën uit de wereld van sciencefiction aan de hand van de meest recente inzichten uit de wetenschap. Met telkens de vraag: hoe dicht zijn we nu eigenlijk bij de realisatie?

Voor iedereen die zich in de bioscoop of al netflixend plots betrapt op de gedachte: ‘Wow, wat gaaf – dát wil ik ook!’

De auteur

George van Hal is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant, was videocolumnist bij televisieprogramma Atlas en is doorgewinterd sciencefiction-liefhebber. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds Fractie van een pixel.

De boekpresentatie van Van lightsaber tot tijdmachine is op dinsdag 23 mei om 17.00 uur bij boekhandel De Vries van Stockum in Den Haag.

Op dinsdagochtend 23 mei is George van Hal om 10.30 uur te gast bij het programma Spraakmakers op NPO Radio 1.

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter