Vanaf deze week in de boekhandel: ‘De dieetmythe’ van Tim Spector

Na het succes van ‘Ingelepeld’ verschijnt bij Uitgeverij Nieuwezijds nu ook ‘De dieetmythe’ van Tim Spector. 

  • Waarom werken de meeste diëten niet?
  • Waarom komt de een aan van een bepaald soort eten, en een ander niet?
  • Waarom worden we steeds dikker, ondanks alle voedingsadviezen?

De antwoorden zijn veel verrassender – en fascinerender – dan je zou denken. De sleutel tot een goede gezondheid en gewichtsverlies ligt niet in de nieuwste dieetrage of in de eenvoudige mantra ‘minder eten, meer bewegen’, maar in de microben in ons lichaam. Alleen door te begrijpen wat ons eigen persoonlijke microbioom nodig heeft, kunnen we de verwarring rond moderne voeding wegnemen en onze darmen en lichaam gezond krijgen – en houden.

Omslag

 

Tim Spector is hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in London en is als arts verbonden aan Guy’s Hospital en St. Thomas’ Hospital. Hij is de hoofdonderzoeker van British Gut, het grote open-source wetenschapsproject over de diversiteit van het microbioom van de menselijke darmen.
Hij verschijnt regelmatig op tv en schrijft onder meer voor The Guardian.

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter