Nieuw: Viraal

‘Je kunt je nauwelijks een actueler boek voorstellen (…) als je het hebt gelezen begrijp je de wereld van nu beter.’ – The Times

‘Adam Kucharski leert ons om te denken als een wiskundige. Een must read voor iedereen met interesse in epidemieën en andere crises.’ – Peter Piot, directeur van de London School of Hygiene & Tropical Medicine en COVID-adviseur van de Europese Commissie

Uitgeroepen tot een van de beste wetenschapsboeken van 2020 in onder andere The Guardian, The Times en de Financial Times

 

 

Een dodelijk virus grijpt plotseling wereldwijd om zich heen. Een politieke beweging komt ineens op, om even snel weer te verdwijnen. Een innovatief idee verspreidt zich als een lopend vuurtje en verandert onze wereld. Misinformatie en desinformatie kunnen besmettelijk zijn.

We zijn meer dan ooit met elkaar verbonden en ons leven wordt bepaald door allerlei uitbraken – van ziektes, hypes, nepnieuws, computervirussen, internetmemes of geweld. Om uitbraken te beheersen moeten we de verborgen mechanismen erachter begrijpen: van ‘superverspreiders’ die pandemieën of financiële crises veroorzaken, tot de sociale dynamiek van vriendschap en eenzaamheid.

Viraal biedt fascinerende inzichten in menselijk gedrag en leert je beter te voorspellen wat er staat te gebeuren.

 

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter