Lezing Marcus du Sautoy over De code van creativiteit

Datum: 16 september

Tijd: 20.00 – 21.30

Locatie: Blauwe Zaal, Auditorium & livestream, kijk hier voor meer informatie 

Woensdagavond 16 september geeft Marcus du Sautoy een lezing bij de TU/eindhoven waar hij zal spreken over zijn nieuwe boek De code van creativiteit

Zal een computer ooit een meesterwerk schilderen, een symfonie componeren of een prijswinnende roman schrijven? Mag een machine hopen ooit Rembrandt, Mozart of Shakespeare naar de kroon te steken?

De stormachtige ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie (AI) veranderen de wereld in rap tempo, en steeds meer menselijke taken worden net zo goed, of zelfs beter, door machines gedaan. Maar kunnen algoritmes ook concurreren met de krachtige menselijke creativiteit? Wat betekent het om creatief te zijn?

Hoeveel van onze emotionele reactie op kunst is eigenlijk een product van ons brein dat reageert op patronen en structuren? En wat kunnen machines daarvan leren?

In De code van creativiteit onderzoekt Marcus du Sautoy de aard van creativiteit. Het resultaat is een fascinerende verkenning van zowel AI als de essentie van wat het betekent om een mens te zijn.

Dit evenement wordt georganiseerd door de TU/e Center for Humans & Technology, Eindhoven Young Academy of Engineering en EAISI (Eindhoven AI Systems Institute), in samenwerking met Studium Generale.

 

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter