Zojuist verschenen: Schematherapie in de klinische praktijk, van Joan Farrell, Neele Reiss en Ida Shaw.

Deze richtinggevende handleiding in schematherapie biedt een evidence-based methode voor de integratie van individuele schematherapie en groepsschematherapie. Met dit boek kunnen behandelaars complete behandelprogramma’s samenstellen voor verschillende patiëntenpopulaties, met verschillende behandelduur en zorgbehoefte.

Farrell e.a. - Schematherapie in de klinische praktijk VP LR

Zojuist verschenen: Kinderen krijgen van Jeannette Milgrom, e.a. Dit praktische boek bereidt je stapsgewijs voor op de veranderingen in je leven die de komst van een kind met zich meebrengen.

‘Veelbelovend initiatief voor aanstaande ouders’ – Nederlands Jeugdinstituut

Milgrom - Kinderen krijgen VP LR

Zojuist is de Nederlandse vertaling verschenen van het nieuwste boek van de Amerikaanse Stanford-psycholoog Kelly McGonigal. In Sterker met stress laat zij zien dat stress geen kwaad kan, maar je juist krachtiger, slimmer en gelukkiger kan maken.

McGonigals TED-talk over voordeel halen uit een stressvol bestaan is inmiddels al meer dan 9 miljoen keer bekeken.

McGonigal - Sterker met stress VP LR

Zojuist verschenen: Schematherapie met kinderen en jongeren, onder redactie van Chritof Loose, Peter Graaf en Gerhard Zarbock.

Dit boek biedt een inleiding in de schematherapie bij kinderen en jongeren. Het schetst de ontwikkelingspsychologische aspecten, beschrijft het schematherapeutische model, focust op bijzonderheden per leeftijd en geeft een overzicht van het therapeutische bereik van de schematherapie bij kinderen en jongeren.

 

Loose e.a. - Schematherapie met kinderen en jongeren

Jeffrey Brantley heeft een praktisch boek geschreven dat je helpt beter om te gaan met boosheid en alledaagse stress. Boosheid beheersen met mindfulness leert je jezelf te bevrijden uit de greep van boosheid en helpt je op weg  naar een gelukkiger en gezonder leven.

Verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

 

 

Afgelopen vrijdag vond in boekhandel Scheltema in Amsterdam de boekpresentatie plaats van Proefjesboek, Het wiskundehondje en De minireuzenmiereneter.

Professor Robbert Dijkgraaf hield een enthousiast betoog  waarin hij uitlegde hoe belangrijk het is dat bij kinderen interesse in de wetenschap wordt aangewakkerd. Daarna reikte hij de symbolische eerste exemplaren uit aan auteurs Arno Verweij, Margriet van der Heijden en Menno Steketee.

auteurs op het podium

Ook  de illustratoren werden in het zonnetje gezet. ‘De liefde voor de wetenschap wordt ook uitgedrukt in de illustraties en bij alle drie de boeken, op een hele andere manier, wordt dat op een magische manier gedaan.’, aldus Dijkgraaf. ‘Ik hoop dat heel veel kinderen deze boeken gaan lezen maar ik hoop eigenlijk ook heel stiekem, of misschien wel bewust, dat heel veel ouders en grootouders van deze boeken gaan genieten.’

Robbert Dijkgraaf  Borrel

IMG_4562   meisje  Pleun publiek

De eerste titels uit het Nieuwezijds jeugdfonds zijn verschenen.

Arno Verweij stelde een boek samen vol spannende proefjes die kinderen makkelijk zelf kunnen doen met huis-tuin-en-keukenspullen. Margriet van der Heijden maakte samen met haar dochter Iris van der Graaf een geweldig boek over wiskunde, vormen en getallen. En van Menno Steketee verscheen bij Nieuwezijds een bundeling van zijn mooiste dierennieuwsverhalen van de kinderwetenschapspagina van NRC Handelsblad.

Proefjesboek, Het wiskundehondje en De minireuzenmiereneter zijn verkrijgbaar in alle (online) boekhandels.

Verweij - Proefjesboek VP Van der Heijden - Het wiskundehondje VP lowresSteketee - De minireuzenmiereneter VP lowres

Hello Ruby van de Finse Linda Liukas verschijnt in maart 2016 in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Nieuwezijds. Dit boek vertelt een spannend verhaal aan de hand waarvan jonge kinderen leren programmeren.

Zie ook www.helloruby.com

 

 

Het boek Sterfelijk zijn van Atul Gawande heeft lovende recensies ontvangen:

‘…[een] gewetensvol relaas van een wijs chirurg […]  Een rijk en wijs boek.*****’- Elsevier

Vrij Nederland schrijft: ‘Het boek is een ode aan de dood en prachtig geschreven … Gawande [gaat] aan de hand van talloze historische en persoonlijke voorbeelden en verhalen van vrienden, patiënten en familie op zoek naar de vraag: hoe kan de geneeskunde niet alleen het leven, maar ook het levenseinde verbeteren?’

Ook de vakbladen zijn vol lof over het boek. Zo meldt Huisarts & Wetenschap: ‘…een must voor alle dokters.’

Op onze website staat een overzicht van alle recensies.

Naar aanleiding van de nieuwe NIP-code 2015 heeft Karel Soudijn zijn boek Ethische codes voor psychologen volledig herzien en ge-update. Het bevat talrijke voorbeelden van beroepsethische problemen, de meeste ontleend aan klachten die werkelijk zijn ingebracht tegen psychologen.

Over de eerste editie:

‘Helder geschreven en door zijn vele voorbeelden erg concreet en op de praktijk gericht […] geschikt voor zowel studenten als meer ervaren psychologen die meer willen weten over de ethiek van dit beroep.’ – De Psycholoog