Uitgeverij Nieuwezijds
Uitgeverij Nieuwezijds
Home Verwacht Auteurs Nieuws Themasites Downloads Catalogi Over Nieuwezijds
  • Psychische gezondheid
      Autistisch spectrum Gedrag & Ontwikkeling Psychiatrie Schematherapie Voor professionals Zelfhulp
  • Psychologie
  • Mindfulness
  • Opvoeding & Onderwijs
  • Gezondheid
  • Wetenschap
  • Kinder- en jeugdboeken
  • Geschiedenis & maatschappij
  • Cultuur
  • Filosofie
  • Werk
Nieuwezijds op BlueSky Nieuwezijds op Facebook Nieuwezijds op Instagram Nieuwezijds op LinkedIn nieuwsbrief

Fermenteren

De kracht van microben

Tim Spector

ISBN 9789057126222
ca. 320 pag.
2026
paperback
ca. € 26,99
  • Omschrijving
  • Over de auteur
Verwacht april 2026

‘Spector is een van de visionairs die ons de weg wijst. Zijn boeken zijn verhelderend en ongelooflijk actueel.’ – Yotam Ottolenghi

Een baanbrekend boek over hoe gefermenteerd voedsel je gezondheid verbetert, geschreven door de toonaangevende darmwetenschapper en bestsellerauteur Tim Spector.

Van alle manieren om voedsel te bereiden is fermenteren ongetwijfeld de meest mysterieuze en wonderbaarlijke. Tim Spector ontrafelt de wetenschap achter fermentatie en legt uit waarom gefermenteerd voedsel zo gezond is.

Op basis van wetenschappelijke inzichten en zijn eigen ervaringen met fermenteren geeft Spector praktische tips voor het kopen en bereiden van gefermenteerde voedingsmiddelen. Zo laat hij ons kennismaken met enkele van zijn favorieten, zoals zelfgemaakte kombucha en kefir, maar ook zuurdesem, miso en koffie. Stuk voor stuk producten die een verbazingwekkende reeks voordelen opleveren voor onze gezondheid.

 

‘Geen rages, geen onzin, alleen praktisch, wetenschappelijk onderbouwd advies over hoe je goed kunt eten.’ – Daily Mail

‘Tim Spector ontkracht al jaren lang de mythes rond voeding en gezondheid.’ – The Times

Omslag

Meer boeken van Tim Spector:

Meer boeken in de rubriek

  • Gezondheid

 

© 2025 Uitgeverij Nieuwezijds :: Contact :: Terms of use :: Top