ISBN 9789057123498
160 pag.
2012
Paperback
€ 21,95

Een vulkaan in mijn buik

Kinderen leren omgaan met boosheid en woede - een praktische gids voor ouders, hulpverleners en docenten

Warwick Pudney & Éliane Whitehouse

Wat doe je als je kind weigert in de auto te gaan zitten? Als kinderen ruzie maken en vechten? Als een kind andere kinderen plaagt of slaat? Zich misdraagt in de supermarkt? Iedereen die dit wel eens heeft meegemaakt, kent het gevoel van machteloosheid dat boosheid van kinderen oproept.

Kinderen moeten leren dat boosheid en woede normale emoties zijn, waar je op verschillende manieren mee om kunt gaan zonder agressief te worden. Een vulkaan in mijn buik staat boordevol aansprekende oefeningen, verhalen en spelletjes voor kinderen vanaf 5 jaar. Spelenderwijs leren ze hun emoties niet op te kroppen en leren ze hoe je boosheid kunt ombuigen in positief, constructief gedrag.

Naast praktische oefeningen bevat Een vulkaan in mijn buik technieken en adviezen waarmee ouders en leerkrachten inzicht krijgen in de oorzaken van boosheid en driftbuien. Per leeftijdscategorie zijn er specifieke oefeningen.

Dit boek is voor kinderen vanaf 5 jaar. Van dezelfde auteur verscheen bij Nieuwezijds: Pubervulkanen,voor pubers, en voor kinderen tot 5 jaar: Kleine vulkaantjes