ISBN 9789057123016
224 pag.
2011
Paperback

Duizend angsten

Praktijkverhalen over angst, dwang en paniek

Yvette van der Pas

Duizend angsten is uitsluitend verkrijgbaar als e-book.

'Ik ben dus niet de enige!' Deze steeds terugkerende herkenning en opluchting bij haar patiënten, deed gedragstherapeut en klinisch psycholoog Yvette van der Pas besluiten de verhalen uit haar praktijk op te schrijven.

Veel mensen schamen zich voor hun angstklachten en lopen er onnodig lang mee rond. Ze proberen die te verbergen en worstelen er in eenzaamheid mee. Maar dat is niet nodig, want angsten kun je met de juiste hulp goed overwinnen. Ze hoeven je leven niet blijvend te bepalen.

Verschillende angsten komen in dit boek aan bod: hoogtevrees, vliegangst, naaldenangst, vogelangst, spinnenangst, angst voor honden, paniekstoornis met agorafobie, smetvrees, controledwang, agressieve gedachten, sociale angst en posttraumatische stressstoornis. Van der Pas vertelt bij elke angst een verhaal uit haar praktijk. Ze bespreekt wat de angst inhoudt, hoe je ermee kunt omgaan en hoe die te behandelen is.

Duizend angsten is bedoeld voor iedereen die kampt met angstklachten en voor iedereen die iemand met angsten in zijn omgeving wil helpen en zich afvraagt: Wat moet ik doen? Pak ik het goed aan?

Achtergrondinformatie over angst, dwang en paniek.