Technische hoogstandjes in een laag land: een nieuw boek van Tanja de Boer

Nederland is een land vol water, met al zijn rivieren, meren, kanalen, sloten en natuurlijk de zee. Om hier te kunnen leven, werken en bouwen, moeten we slimme oplossingen bedenken. En dat doen we al honderden jaren.

Sommige van die oplossingen kun je buiten makkelijk zien. Daar zie je bijvoorbeeld een dijk, een brug, of een viaduct. Maar vaak ga je iets pas echt snappen als je beter kijkt. Dan zie je dingen die verstopt zitten in andere dingen. Zo krijg je een inkijkje in het binnenste van wat je buiten ziet: de binnenkant van buiten.

 

Omslag

 

Tanja de Boer, als civiel ingenieur gepromoveerd aan de TU Delft, is deskundige op het gebied van hydrologie en watersystemen. Het boek is geïllustreerd door beeldend kunstenaar Janneke Kornet.Laat een reactie achter