Hoogleraar Ionica Smeets voorzitter jury Libris Literatuur Prijs 2020

Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie, Universiteit Leiden is benoemd tot voorzitter van de jury van de Libris Literatuur Prijs 2020. Zij maakt in mei 2020 tijdens het traditionele galadiner in Amsterdam bekend welke roman de opvolger wordt van De goede zoon van Rob van Essen.

De vakjury bestaat verder uit:
– Dirk-Jan Arensman, literair recensent van Het Parool en de VPRO Gids;
– Bo van Houwelingen, literair criticus van de Volkskrant;
– Christine Otten, schrijver en theatermaker;
– Ronald Soetaert, emeritus hoogleraar Cultuur & Educatie, Universiteit Gent.

Begin februari 2020 wordt een longlist met 18 titels gepubliceerd, gevolgd door zes nominaties rond de Boekenweek in maart, waarna tot slot de prijswinnaar bekend wordt gemaakt op 11 mei tijdens een galadiner in Amsterdam, live in Nieuwsuur NPO2.

 

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter