Boekpresentatie 8 mei 2019 – Bewonder mij!

Uitgeverij Nieuwezijds organiseert in samenwerking met SPUI25 de presentatie van het boek Bewonder mij! Overleven in een narcistische wereld van Eddie Brummelman (docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam).

Locatie: Academisch-Cultureel Centrum SPUI25, Spui 25 te Amsterdam
Datum: Woensdag 8 mei 2019
Tijd: 20:00-21:00 uur

Je kunt je aanmelden via de website van SPUI25.

Omslag

 

Onze individualistische samenleving zet aan tot zelfbewondering. Dat begint al vroeg: kinderen worden op een voetstuk gezet en moeten schitteren. Maar wat blijkt? Zij kunnen daardoor narcistische trekken ontwikkelen.

Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met enige dosis narcisme – wie zou zichzelf niet fantastisch willen vinden? Maar schijn bedriegt. Narcisme kan je eigen leven en dat van anderen behoorlijk bemoeilijken. Narcisten zijn verwikkeld in een constante zoektocht naar bewondering, en wanneer ze deze bewondering mislopen, voelen ze zich gekrenkt en zinnen ze op wraak.

Dit actuele boek bespreekt leert wat narcisme is, hoe het ontstaat en hoe het levens beïnvloedt. Het geeft inzicht in hoe je kunt streven naar gezonde zelfwaardering in plaats van narcisme.

Over de sprekers:

Eddie Brummelman is docent en onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet onderzoek naar narcisme en zelfwaardering: hoe deze ontstaan in de kindertijd en wat we hier als samenleving aan kunnen doen. Als postdoc werkte hij met Carol Dweck op Stanford University. Hij heeft meerdere prijzen voor zijn onderzoek gekregen, waaronder de Nationale Postdocprijs, de George Butterworth Young Scientist Award en de APS Rising Star award.

Ellen de Bruin is journalist en schrijver. Ze werkt op de wetenschapsredactie van NRC. Vorig jaar kreeg ze de Anton Wachterprijs, de prijs voor het beste literaire debuut, voor haar roman Onder het ijs.

Sander Thomaes is hoogleraar en afdelingsvoorzitter Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht.

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter