Nieuw: Techniek-doeboek

Wil jij leren ontwerpen en bouwen? Met de leuke onderzoeks- en ontwerpopdrachten uit dit boek leer je hoe je de mooiste en grappigste dingen kunt maken, hoe je iets moet uitproberen, en hoe techniek werkt.

 

 

Kan het nog beter, sneller, hoger, steviger of verder? En waarom werkt dit nu wel, of nog steeds niet? En hoe los je dít nu weer op? Het Techniek-doeboek bevat meer dan 35 techniekopdrachten die je thuis met eenvoudige materialen kunt maken, zoals:

• Lanceer een raket met een frisdrankfles en een fietspomp
• Ontwerp en maak een elektrisch autootje
• Bouw een zo hoog mogelijke toren van satéstokjes en piepschuimwokkels
• Maak een waterwekker die na precies twee minuten afgaat
• Bouw je eigen waterkrachtcentrale

Het Techniek-doeboek is een initiatief van Stichting Techniekpromotie, bekend van onder meer het Techniek Toernooi waarvoor jaarlijks meer dan 10.000 basisschoolleerlingen aan de slag gaan met opdrachten zoals in dit doeboek. 7 juni vindt de spannende finale van het Techniek Toernooi 2017-2018 plaats, in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter