Presentatie ‘De evolutie van een kind’

Uitgeverij Nieuwezijds organiseert in samenwerking met SPUI25 de presentatie van het boek De evolutie van een kind: hoe elke ontwikkelingsfase een functie heeft van Annemie Ploeger (universitair docent evolutionaire ontwikkelingspsychologie, Universiteit van Amsterdam)

Locatie: Academisch-Cultureel Centrum SPUI25, Spui 25 te Amsterdam

Datum: donderdag 26 april 2018

Tijd: 17:00-18:30 uur

Waarom is het soms zo moeilijk om zwanger te worden? Waarom huilen baby’s vaak en hebben peuters driftbuien? Waar komen sekseverschillen vandaan? Wie gaat vroeg en heftig puberen, en wie niet? Worden onze kinderen steeds minder snel onafhankelijk van hun ouders?

Aan de hand van veelgestelde vragen schetst Annemie Ploeger de eigenaardigheden en het nut van de ontwikkelingsfases van het kind, van de bevruchting tot aan de volwassenheid.

Dit is het eerste Nederlandstalige boek met een evolutionair perspectief op de ontwikkeling van het kind. Het laat ons op een andere manier kijken naar het opgroeien en de opvoeding van                kinderen.

 

Tijdens het programma zal Annemie Ploeger een aantal vragen uit haar boek beantwoorden, spreken Mariska Kret (universitair docent evolutionaire cognitieve psychologie, Universiteit Leiden) en Mark van Vugt (hoogleraar evolutionaire sociale psychologie, Universiteit van Amsterdam) over het thema van het boek en is er mogelijkheid voor vragen uit de zaal.

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn, u kunt zich aanmelden via de website van SPUI25. Wees op tijd, het aantal plaatsen is beperkt. 

 

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter