Het 8-weekse bloedsuikerdieet in De Bestseller 60

Het 8-weekse bloedsuikerdieet van dr. Michael Mosley is deze week op plaats 7 binnengekomen in de De Bestseller 60 van CPNB, het overzicht met bestverkochte boeken in Nederland.


Dr. Michael Mosley gaat de strijd aan met een van de grootste stille epidemieën van onze tijd: een verhoogde bloedsuikerspiegel. Hij legt op basis van wetenschappelijk onderzoek uit hoe we snel en goed kunnen afvallen en zo diabetes type 2 kunnen voorkomen of terugdraaien.

Afgelopen week werd Michael Mosley geïnterviewd voor het Algemeen Dagblad. Mosley zegt hierin:
‘Ik wil dat mensen weten dat ze risico lopen op diabetes, vooral als ze ouder worden, en dat je dit proces kunt omkeren zonder medicijnen. Vijf jaar geleden ontdekte ik per toeval, na een bloedtest, dat ik diabetes type 2 had. Of ik maar levenslang aan de pillen wilde. Mijn vader had het ook. Hij stierf aan hartfalen en dementie, de gevolgen van diabetes. Hij was pas 74. Ik wilde niet diezelfde kant opgaan. In mijn zoektocht ben ik op het wetenschappelijk onderzoek gestuit van de Britse professor Roy Taylor, waaruit blijkt dat als je acht weken een dieet volgt van 800 calorieën per dag je gemiddeld 14 kilo verliest. En dat je er in de meeste gevallen diabetes type 2 mee voorkomt of terugdraait. Zonder pillen.’
Het hele interview is hier terug te lezen.

Michael Mosley is 15 tot 17 november in België en Nederland.

  • Rubriek: gezondheid


  • Laat een reactie achter