kleinGROOT, het geheim van overtuigen

Zojuist verschenen, van de auteurs van Overtuigingskracht:

Elke dag moet je wel iemand overtuigen: je baas, als je steun nodig hebt voor een idee; een collega, als je hulp wilt bij een project; een klant, als je iets te verkopen hebt; je echtgenoot, als het vuilnis moet worden buitengezet; je kinderen, als het tijd wordt voor hun huiswerk.

Wie je ook waartoe wilt overhalen, de vraag is: welke kleine verandering in je benadering of verzoek zorgt voor een groot effect? Steve Martin, Noah Goldstein en Robert Cialdini, drie zwaargewichten uit de wetenschap en praktijk van het overtuigen, noemen dit soort doorslaggevende veranderingen een kleinGROOT.

kleinGROOT bevat de nieuwst inzichten uit de psychologie van het be´nvloeden. Daarbij is het thema van kleine veranderingen die grote effecten hebben nieuw. Voor het eerst bekijken we hoe we anderen (op een volstrekt ethische manier) kunnen be´nvloeden en overtuigen door ons uitsluitend te richten op de kleinste veranderingen die het meeste effect zullen hebben.

 

  • Rubriek: Uncategorized


  • Laat een reactie achter