Mindfulness in Happinez en TIME

Veel aandacht voor mindfulness deze maand! Het magazine TIME publiceerde het coverartikel The Mindful Revolution en Edwin Oden interviewde Jon Kabat-Zinn voor Happinez. Kabat-Zinn was een van de eersten die wetenschappelijk onderzoek deed naar de effecten van mindfulness. Tot zijn bekendste boeken behoren Mindfulness voor beginners en Mindfulness en bevrijding van depressie. Kabat-Zinn over de populariteit van mindfulness: ‘De grote kentering kwam een jaar of vijftien geleden, toen het wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness enorm toenam. Het grote publiek gelooft er nu echt in, door de harde bewijzen over de vele positieve effecten die het heeft op het brein, het immuunsysteem, je sociale contacten en ga zo maar door.’

  • Rubriek: Mindfulness


  • Laat een reactie achter