Frans Jacobs en Jan Verplaetse in gesprek: Spui25

Uitgeverij Nieuwezijds organiseert in samenwerking met het Academisch-Cultureel centrum SPUI25 op 8 oktober ‘Frans Jacobs en Jan Verplaetse in gesprek over de filosofie van emoties en de oorspong van de moraal.’ Zijn onze oordelen over goed en kwaad onder alle omstandigheden hetzelfde? Zou dat zo moeten zijn? Spelen emoties een rol bij morele keuzen? Kunnen en willen we dat vermijden? Wat is de betekenis van deugden en beginselen? Frans Jacobs en Jan Verplaetse houden zich beiden bezig met rechtsfilosofie en ethiek, de laatste laat zich daarbij nadrukkelijk inspireren door neurobiologisch onderzoek. Beide sprekers debatteren over de implicaties van dergelijk onderzoek voor de ethiek en onze opvattingen over moraal en emoties.

SPUI25 is een Academisch-Cultureel centrum dat een brug vormt tussen de Universiteit van Amsterdam en de wereld van de culturele praktijk in de breedste zin. Partners van het centrum zijn de Universiteit van Amsterdam (Faculteit der Geesteswetenschappen) en de Amsterdamse Universiteits- Vereniging (AUV), met als externe partners uitgeverij Amsterdam University Press (AUP), uitgeverij De Bezige Bij, NWO Geesteswetenschappen en Athenaeum Boekhandel. Mediapartner is NRC Handelsblad.

Reservering
De toegang is gratis tenzij anders vermeld. De capaciteit van SPUI25 is beperkt. Voor het bijwonen van bijeenkomst dient u zich dan ook van tevoren aan te melden via de website www.spui25.nl. Mocht u verhinderd zijn dan graag afmelden via spui25@uva.nl. Adres: Spui 25 – 27, 1012 WX Amsterdam.

  • Rubriek: Filosofie, Wetenschap


  • Laat een reactie achter