Verplaetse wint Eureka Boekenprijs 2009

Jan Verplaetse heeft met zijn boek Het morele instinct de NWO Eureka Boekenprijs 2009 gewonnen. De NWO Eurekaprijzen (boeken, media, oeuvre) worden toegekend aan de beste prestaties op het gebied van het populariseren van wetenschap en kennis naar het brede publiek. Uit het juryrapport:

Het morele instinct is een open en een humaan boek […] Wie prijs stelt op een verantwoorde omgang met zijn medemens en eigenlijk met zijn hele leefomgeving, heeft aan Jan Verplaetse’s boek Het morele instinct een even originele en welingelichte als sympathieke, goed leesbare en bovenal behulpzame gids.”

Voor het eerst zijn twee winnaars uitgeroepen voor de Eurekaprijs voor het beste wetenschapsboek. De andere winnaar is Trudy Dehue met haar boek De depressie-epidemie. Klik hier voor meer informatie op de site van Uitgeverij Augustus.

Klik hier voor het juryrapport.

  • Rubriek: Filosofie, Wetenschap


  • Laat een reactie achter