DE DALAI LAMA IN NEDERLAND

Op 4 en 5 juni 2009 komt de Dalai Lama naar Nederland. Nieuwezijds heeft zijn meest recente boek uitgegeven, dat hij samen met de beroemde psycholoog Paul Ekman heeft geschreven: Emotioneel bewustzijn, over het bereiken van psychologisch evenwicht en compassie, een vergelijk tussen de boeddhistische en wetenschappelijke manieren van denken over emoties en de aard en kwaliteit van onze emotionele levens.

Wat zegt de wetenschap over het effect van mindfulness? Kan het Boeddhisme leren van wetenschappelijk onderzoek naar mediteren? Kun je compassie voelen voor iemand die jou haat? Dit boek is de weerslag van een unieke serie conversaties over de kernkwesties van de emotionele ervaring. De lezer voelt zich aanwezig bij deze gesprekken en hoort uit de eerste hand de inzichten van twee grote tradities en twee grote denkers. De gesprekken zijn afwisselend amusant, uitdagend, eye-opening en roerend, en worden afgewisseld met uitleg over emotie-onderzoek en lessen uit het Boeddhisme. Dit boek neemt je mee op een informatieve reis rond emoties.

Klik hier voor meer informatie over het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland.

Klik hier voor meer informatie over het boek Emotioneel bewustzijn.Laat een reactie achter