Marcus du Sautoy naar Nederland

Marcus du Sautoy komt naar Nederland voor de presentatie van zijn boek Het symmetrie-monster.
Hij geeft op 14 april een lezing in Amsterdam. Meer nieuws volgt.

Marcus du Sautoy begint zijn persoonlijke zoektocht naar de geheimen van symmetrie op zijn veertigste verjaardag. Hij neemt de lezer mee op zijn reis van twaalf maanden rond de wereld en door de geschiedenis: van het Alhambra in Granada naar de Franse revolutie en van de Goldberg Variaties van Bach naar de piramiden van Gizeh. Een bont gezelschap van excentrieke wiskundigen uit alle tijden en windstreken komt in zijn verhalen tot leven.

Hoogtepunt is de meest spannende ontdekking in de wiskunde tot nu toe: het Monster, een gigantische sneeuwvlok die zich voordoet in een 196.883-dimensionale ruimte, met meer symmetrieŽn dan atomen in de zon. Met het wiskundig bewijs van deze sneeuwvlok werd het geheim van de symmetrie ontraadseld.

Marcus du Sautoy werd na zijn veertigste hoogleraar in The Public Understanding of Science van Oxford University (en als zodanig opvolger van Richard Dawkins) en is onder andere bekend als presentator van de BBC-serie The Story of Maths. Hij is tevens hoogleraar wiskunde in Oxford.

  • Rubriek: Wetenschap


  • Laat een reactie achter