Conversatie over de kredietcrisis

BESPIEGELINGEN OVER EEN CRISIS. Een conversatie in München over de kredietcrisis tussen Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman en Nassim Nicholas Taleb, auteur van De zwarte zwaan, onder leiding van literair agent en edge-initiator John Brockman. Klik hier voor een video-opname (duur: 1 uur) op www.edge.org

Het Financieele Daglad heeft De zwarte zwaan uitgeroepen tot een van de 5 beste non-fictieboeken van 2008: “een even erudiet als prikkelend boek over een oude filosofische kwestie die bekendstaat als het inductieprobleem: hoeveel witte zwanen moet je zien voordat je de wet `alle zwanen zijn wit’ voor waar kunt aannemen?”

De kredietcrisis is geen zwarte zwaan en is door Taleb vaak genoeg voorspeld. “Voor de imbecielen die het niet wilden horen” heeft Taleb citaten erover uit zijn boek verzameld: klik hier voor deze citaten.

  • Rubriek: Kredietcrisis