ISBN 9789057122293
130 pag.
2006
Paperback
€ 29,95

Behandelgids ADHD bij volwassenen, cliëntenwerkboek

een programma voor cognitieve gedragstherapie

Steven A. Safren, Susan Sprich, Carol A. Perlman, Michael W. Otto

ADHD is een neurobiologische stoornis die niet alleen bij kinderen voorkomt, maar ook bij volwassenen. Op latere leeftijd kunnen de gevolgen van ADHD uiterst nadelig zijn voor je werk, eigenwaarde en sociale contacten. Medicatie is soms effectief, maar vaak niet voldoende.
 
Behandelgids ADHD bij volwassenen is het eerste therapieprogramma voor volwassenen met ADHD dat zijn effectiviteit bewezen heeft. Het programma bestaat uit een cliëntenwerkboek en een therapeutenhandleiding en is bedoeld om onder begeleiding van een cognitief-gedragstherapeut te doorlopen. Het biedt – al dan niet in combinatie met medicatie – de beste kans op verlichting van deze slopende aandoening. Het leert doeltreffende en praktische vaardigheden en strategieën om met ADHD om te gaan en helpt de symptomen te bestrijden die het leven met ADHD zo moeilijk maken: snel afgeleid zijn, impulsiviteit en problemen met organiseren en plannen. Wie zich de vaardigheden eigen maakt en regelmatig oefent, zal grote verbeteringen zien.
 
Aan bod komen:

    organiseren en plannen
    management van overweldigende taken
    omgaan met papierwerk
    afleidbaarheid verminderen
    afleiding uitstellen
    denkfouten voorkomen door functioneel te leren denken
    uitstelgedrag voorkomen
    betrokkenheid van gezinslid of partner
 
Het programma bestaat uit twaalf sessies. Dit cliëntenwerkboek bevat stap-voor-stap informatie en materialen ter ondersteuning van de therapiesessies.

Achtergrondinformatie over ADHD.