ISBN 9789057121128
275 pag.
2001
Paperback
€ 24,95

Gedachten & Gevoelens

breng je stemmingen en je leven op orde

Matthew McKay, Martha Davis, Patrick Fanning

Een werkboek met cognitieve gedragstechnieken voor het beheersen van getob, paniekstoornissen, perfectionisme, obsessief denken, fobieën, depressie, lage zelfachting, schuld- en schaamtegevoelens, woede, licht vermijdingsgedrag, slechte gewoonten en uitstelgedrag.

In de afgelopen vijfentwintig jaar zijn tal van nieuwe cognitieve gedragstechnieken ontwikkeld om angsten te temperen, depressies te verlichten en boosheid te bedaren. De beste daarvan vind je in dit boek. In twintig hoofdstukken wordt alles wat nodig is om deze technieken onder de knie te krijgen, uitvoerig, in logische volgorde en stap voor stap gepresenteerd.

Gedachten & Gevoelens is opgezet als instructieboek. Het eerste hoofdstuk helpt je je eigen behandelplan op te stellen. In de hoofdstukken waarnaar je vervolgens verwezen wordt, vind je een heldere uitleg van de technieken die je stapsgewijs kunt oefenen op je weg naar verandering. Professionele hulpverleners zullen het nut ontdekken van veel van deze technieken, zowel in hun eigen leven, als bij de behandeling van cliënten.